Så har det skjedd igjen: Den siste uka har jeg vært fullstendig slått ut av forkjølelse. Manneutgaven, altså. Her snakker vi full pakke med uovertruffen lidelse verden ikke har sett maken til siden … ja, ikke siden forrige gang en mann hadde litt rennende nese.

Det startet med sår hals. Onsdag kreket jeg meg på jobb, men måtte pusse nesa allerede før lunsj. I tillegg hadde jeg snev av stivhet i nakken. Alarmklokkene begynte for alvor å ringe: Her var det bare å skrive testamentet og bosette seg på legevakta!

Natt til torsdag eskalerte det voldsomt: Nesa var tett, og hørselen vekk. Som kvalifisert hypokonder ga jeg meg selv fifty-fifty sjanse for å overleve natten. Jeg tenkte på 113-appen som en venn hadde vist meg, men lyset fra mobilen var for sterkt til at jeg klarte å laste den ned. Aller helst skulle jeg hatt en luftambulanse stående i beredskap i hagen, men den gang ei. Hvor nedsnødd må det være ute på gårdsplassen før nabodama slår alarm? «Jeg blir sikkert ikke funnet før til våren», hulket jeg.

Paracet-brettet ble tømt, og ikke søren om jeg klarte å forlate huset, så jeg kompenserte ved å sluke en hel pakke Curamed. Det var visst i overkant, så nå var det full fest i magen også. En bekjent meldte at hun hadde havnet på sykehus med mulig beinbrudd. «IKKE KLAG!», smalt det tilbake fra meg der jeg lå i en pøl av Kleenex og selvmedlidenhet – uten så mye som en dråpe varmtvann igjen i dusjen. Dagens tolvte tekopp med honning rant tvers gjennom før jeg krøket meg sammen i senga og tviholdt på varmeflaska – «pyseposen». Med feberfantasier ble jeg liggende der og skjelve under den gjennomsvette dyna. Det er ennå for tidlig å konkludere med varige mén, men jeg frykter det verste: Nesa er sår og flasser. Høyreøret føles loddent og rart.

Heldigvis takler jeg det som en mann. Men det er kanskje litt av problemet…

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.