Hele mellomtrinnet skal på skautur. Med overnatting. Det mentale stresset hos bygdas mødre er dermed hevet til kritisk nivå. Det er ikke gjort på én kveld å få oversikt over behovene. Langt mindre skaffe til veie det som ikke er i hus. Det snakkes om teltlag, brødmat, termos og middagskompiser. Spikkekniver, fiskestang og hodelykt. Skolen er forbilledlig i rute med huskelister og informasjon og forventningene i heimen skrus deretter: gutta har snakket om lite annet de siste tre ukene og varmet opp med å sove i telt på plenen i åtte netter.

Så langt har vi haket av for regntøy, vindjakke og turbukse. Ullundertøy og ekstra skift er i boks. Vi har sokker, fleece, lue og votter under kontroll – det er tross alt snakk om utflukt i norsk sommer. Verre er det med støvler, siden ingen av de tre-fire parene vi har – eller mormor sine – passer til gutta i voksealderen.

Overraskende nok var det tendenser til rift om min gamle 50-liters ryggsekk av type Bergans fra midten av 90-tallet, men etter en smule forhandling ble familiens ryggsekker fordelt i fordragelighet. Diplomatisk storebror lot lillebror få førstevalget, siden han selv allerede hadde kapret tunnelteltet og den bærbare minigassgrillen. Neste på lista var soveposer og liggeunderlag. Check!

Ja - ja - ja - ja, svarer 10-åringen mens han krysser av for shorts, T-skjorte, badebukse og håndkle. Sjansen for at det blir bading i et tjern anslås nemlig til hundre prosent, det er tross alt snakk om utflukt i norsk sommer.

Alt som står igjen på lista, er gnagsårplaster, solkrem og marshmallows.

Og myggspray, da!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.