Men det kommer lyder fra etasjen over. Skolebussen har gått og mannen burde være framme på jobben for et kvarter siden. #denfølelsen. Det er tyver i huset!

Hunden som hadde vekket meg med iltre bjeff, hadde roet seg ned igjen, så i halvsøvne tenkte jeg at det neppe var innbruddstyver likevel, og konkluderte med at det måtte være mannen i huset som hadde funnet det lite hensiktsmessig å kjøre 25 minutter i den ene retningen for å snu og kjøre tilbake for å rekke møtet eller tannlegetimen eller hva det nå var han skulle.

Det var da støvsugeren startet at jeg skjønte at det måtte være en innbruddstyv likevel. Det er riktignok sikkert ikke så vanlig at innbruddstyver støvsuger, men det er tross alt mer sannsynlig enn at min mann skal drive med utagerende husarbeid klokka kvart over 8 en tirsdag.

Jeg ble liggende helt stille uten å røre meg. Det er ille å ha ubudne gjester i huset og best å ikke overraske dem. Dessuten ville de jo være utrolig dumt å skremme dem vekk før de var ferdige med å støvsuge, og siden de var så godt i gang kanskje vaske et bad eller steike egg og bacon til frokost.

Men da støvsugeren stanset hadde jeg lite å tape på å finne ut hva som faktisk foregikk oppe i stua. Det var mannen som skulle på et møte. Jeg gjorde det selvfølgelig helt klart at jeg absolutt ikke satte pris på å bli vekket av støvsugeren tre kvarter før jeg etter planen hadde tenkt å stå opp.

Ikke så lurt, kanskje? Det har slått meg at jeg muligens må satse på en innbruddstyv hvis jeg skal ha gjort noe særlig husarbeid før klokka ni ved en senere anledning ….

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.