For noen år siden, den gangen vi fortsatt var katteeiere, hadde jeg, kona og den da nyfødte datteren en noe ugrei opplevelse. Vi bodde på den tida i en kjellerleilighet i Stavanger, og hadde to katter. Den ene var oransje, hadde navnet Conan, og så på seg selv som husets sjef. Følgende episode skjedde i månedsskiftet oktober-november:

Sånn omtrent midt på dagen kommer Conan krafsende med en pote på døra. Kona åpner, og inn smetter en stolt pus med ett stykk rotte i kjeften. Kona er mangeårig katteeier, og vant med å behandle død fangst på en verdig måte. Denne gangen var byttet sprell levende. Så snart katten slapp taket, forsvant rotta inn under kjøleskapet. Der ble den til kvelden kom.

I ettertid ser jeg at en blanding av ammetåke og overdrevet foreldreangst kan ha ført til at vi oppførte oss noe irrasjonelt. Som nybakte småbarnsforeldre var vårt verste mareritt at rotta skulle kravle opp i senga til datteren midt på natta. Vi fikk det derfor travelt med å barrikadere kjøkkenet. Alt vi hadde av plastposer, kjøkkenruller og gaffateip gikk med til å tette sprekkene mellom skuffer, skap og benkeplater. Utpå kvelden hørte vi krafselyder fra kjøkkenskuffen. Litt etter kom det lyder igjen fra under kjøleskapet. Ingen av oss sov særlig godt den natta.

Huseieren ble varslet, og han tok igjen kontakt med Anticimex. Dagen etter kom en hyggelig kar med en forvokst giljotin av en rottefelle, som han så vidt fikk plass til under kjøleskapet vårt. Jeg tror ikke det gikk mer enn et par timer etter at han dro, før vi hørte et SMEKK og et PIIP. Så var alt stille. Udyret var dødt. Endelig kunne vi gå løs på å rengjøre kjøkkenet for rottemøkk. All tørrmat ble kastet.

Moralen i denne historien må være denne: Katter er i grunnen ganske teite dyr.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.