Mange opplever et enormt kroppspress i dagens samfunn. Idealet er tynne kjaker og veldreide midjer. Er du ikke medlem på treningssenteret, så er du mindre verdt. Folk spiser tang, tare og hvetegress.

Du får dårlig samvittighet av å spise blåbær kjøpt på butikken. For den er jo ikke like rik på antioksidanter som bæra du plukker selv, oppå Bjønnåsen eller på Bringbu. Du skryter av å ha spist kortreist høns, men aldri av et besøk på MacDonalds.

Men jeg har opplevd det motsatte av dette.

For forleden var jeg i selskap med to bekjente over en tallerken lunsj. Det er for så vidt hyggelige folk, litt røffe i kantene, men det må påregnes når du hanskes med folk fra utkanten.

Siden det som nevnt er i tiden, hadde vi alle tre valgt sunne varianter på tallerkenen. Seansen var trivelig en stund, helt til jeg bemerket at jeg allerede før jul, har anlagt bilringene du normalt får av ribbefettet i slutten av desember.

Da haglet kritikken.

«Du er da tynn som ei fjøl». «Du var ei flis. Nå ser du normal ut».

Det var brutalt. Under bordkanten skvalpet sjokolademagen oppi bordkanten, og på overarmene presset overhenget gjennom skjorta. Men lunsjfolket hadde ingen planer om å gi seg. De hadde mer på lager.

«Slikt tøys. Du burde legge på deg mer».

Til slutt heiste jeg det hvite flagget, og gikk til disken. Der kjøpte jeg ei napoleonskake, og spiste den.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.