En flokk innovasjonshoder har nå lansert globetrotternes nye «must have»: en selvtrillende trillekoffert, døpt Puppy 1, født i Kina og presentert under en diger teknologimesse i Las Vegas. Dette hjulbeinte vesenet følger sin eier som en hund, så lenge eieren har en liten sender i lomma.

En selvkjørende koffert høres i overkant innovativt ut, men det kan jo hende oppfinnelsen kan bidra til litt god underholdning? Se for deg avgangshallen på Gardermoen i fellesferien. Travle kvinner og menn freser av gårde, og hakk i hæl følger reise-bikkja Puppy 1. Kofferten er foreløpig på valpestadiet, og gode manérer har den ikke lært, så her er det best at folk viker unna. «Beklager at kofferten min kjørte over foten din, den er ikke helt tam», unnskylder eierne seg, mens Puppy 1 suser videre og feier uskyldige småtasser over ende.

Og tenk om to selvkjørende kofferter plutselig bestemmer seg for å bytte eier! Det kunne jo bli riktig festlig om Adm.dir. Løvenskiold pakker ut fru Fredriksens badedrakt og svømmebriller når han skal på forretningsreise, og hun på sin side blir sittende under en palme på Granca med en iPad lastet med næringslivsanalyser. Sånt skjer jo i dag også, men om koffertene skal finne vegen til gate selv, og attpåtil ser kliss like ut, er jeg redd forvekslingsfaren øker.

I Kina blir Puppy 1 til salgs i løpet av året. Så da er det bare å vente på at det første teknologiinteresserte reisefølget skal legge til kai med Hurtigruta. Først går 30 turister i land. Deretter følger 30 autonome kofferter. Det er søtt.

Nei, kjære innovative kinesere, jeg tror ikke Puppy 1 blir noen vinner. Selv akter jeg i alle fall å dra trillekofferten min selv. Men skulle dere komme opp med en selvfyllende oppvaskmaskin eller en selvtømmende søppeldunk, må dere gi meg et vink!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.