En hvit i vinduet ut mot Hamar. Den har byen for sine føtter, der den står i glasspotta si og stiller ut eksotisk grågrønne røtter som søker rundt og rundt. En rød i vinduet ut mot nabogardens jorde. Den har utsikt tel både himmelen og jordbakken. En rosa i et tredje vindu. Den ser itte stort anna enn plen og en rød låve. Den virker å være fornøyd med det.

I forhold til det med grønne fingre så har Vår Herre hatt bedre dager på jobben enn da han skrudde ihopes meg. Planter har hatt en tendens til å stå ansikt til ansikt med sin egen dødsdom i det øyeblikk de er blitt brakt til mitt gods. Men disse orkideene. Med dem er det annerledes. Den hvite har jeg greid å holde med blomster siden i januar. Jeg tror den har begynt å kjenne meg litt. Det er som den ser på meg og rister litt på blomstene når jeg kommer ned fra andre etasje om mårran. Han, jeg tror bestemt det er en han, kjenner lukten av kaffe og han vet hvordan en mann ser ut som har hatt litt for lite fri. Han har sett denne mannen sovne på sofaen mer enn en gang.

Nylig blomstret to av dem av. Det var deprimerende. Jeg hadde greid å holde dem i prakt så lenge. Så jeg søkte inn i nettbasert kunnskap for å knekke koden til å ikke bare holde dem i live, men kanskje attpåtil dyrke dem bedre. Få dem til å blomstre. Slik menn midt i livet også ønsker å blomstre. Det er mange myter om orkideer. Etter å ha lest en stund, fant jeg ut at her gjelder det å finne sin egen veg. De fleste råd jeg hadde fått av andre var i beste fall halvgode. Nå er det nye skudd på to stilker i vinduet mitt. De strekker seg etter lyset. Jeg ser de vokser. Og om ikke så lenge. Skal de, som den hvite, få se hvordan en trøtt mann våkner.

Og hvordan en sliten mann sovner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.