Særlig én ting får det til å boble i blodet: bilister som ikke blinker ut av rundkjøringer. «Er dere virkelig så skrøpelige sjåfører at dere ikke evner å sette på det Satans blinklyset?» tordner jeg så høyt at jeg nesten overdøver Toto-tonene fra P4.

Denne sommeren har jeg vært ute på tur i sørøstligere strøk. Reisen begynte på den malaysiske øya Langkawi, og jeg oppdaget raskt at Hamar-sjåfører ikke er aller verst i klassen. Midtlinja var både heltrukket og dobbel, venstresvingen var krapp, og sikten var minimal – kun en motgående scooter var å se. Likevel skulle Langkawi-boerne forbikjøre. Alltid!

Jeg overlevde x antall forbikjøringer på Langkawi, men i Kuala Lumpur banket mannen med ljåen igjen på frontruta. «Når går flyet deres?» spurte taxisjåføren som skulle ta oss fra hotell til lufthavn. «Ikke før om tre timer, så vi har god tid», svarte vi. Det var taxisjåføren helt tydelig ikke enig i. Tallene speedometeret viste, er først matte-pensum på universitetsnivå.

Vi rakk flyet til Indonesia med god margin, og på hippieøya Bali ble jeg igjen sjokkert av trafikk-kaoset. Langs fortauene beveget mopedene seg i kolonner, utålmodige som hannbikkjer i løpetida. Og enda verre: Bilister tutet i ett kjør – tilsynelatende for å fortelle sjåfører rundt neste sving at de kom dundrende. Om noen faktisk hadde hatt noe å tute for, ville de blitt glatt oversett – i landet som det var lett å forstå at ligger i verdenstoppen (-bunnen) av trafikkdødelighetsstatistikken.

Nei, hamarsinger, i forhold til verdenssjåførene er dere ikke så gærne bak rattet. Men blink nå for svingende ut av neste rundkjøring!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.