Særlig én ting får det til å boble i blodet: bilister som ikke blinker ut av rundkjøringer. «Er dere virkelig så skrøpelige sjåfører at dere ikke evner å sette på det Satans blinklyset?» tordner jeg så høyt at jeg nesten overdøver Toto-tonene fra P4.

Denne sommeren har jeg vært ute på tur i sørøstligere strøk. Reisen begynte på den malaysiske øya Langkawi, og jeg oppdaget raskt at Hamar-sjåfører ikke er aller verst i klassen. Midtlinja var både heltrukket og dobbel, venstresvingen var krapp, og sikten var minimal – kun en motgående scooter var å se. Likevel skulle Langkawi-boerne forbikjøre. Alltid!

Jeg overlevde x antall forbikjøringer på Langkawi, men i Kuala Lumpur banket mannen med ljåen igjen på frontruta. «Når går flyet deres?» spurte taxisjåføren som skulle ta oss fra hotell til lufthavn. «Ikke før om tre timer, så vi har god tid», svarte vi. Det var taxisjåføren helt tydelig ikke enig i. Tallene speedometeret viste, er først matte-pensum på universitetsnivå.

Vi rakk flyet til Indonesia med god margin, og på hippieøya Bali ble jeg igjen sjokkert av trafikk-kaoset. Langs fortauene beveget mopedene seg i kolonner, utålmodige som hannbikkjer i løpetida. Og enda verre: Bilister tutet i ett kjør – tilsynelatende for å fortelle sjåfører rundt neste sving at de kom dundrende. Om noen faktisk hadde hatt noe å tute for, ville de blitt glatt oversett – i landet som det var lett å forstå at ligger i verdenstoppen (-bunnen) av trafikkdødelighetsstatistikken.

Nei, hamarsinger, i forhold til verdenssjåførene er dere ikke så gærne bak rattet. Men blink nå for svingende ut av neste rundkjøring!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00