Jeg husker fortsatt den gode følelsen da jeg kjøpte min første TV. Skjermen var på svimlende 42 tommer; noe større fikk jeg ikke presset inn i den knøttlille bilen min.

I dag, sju år senere, har jeg fortsatt den samme TV-en. Det en gang så gigantiske monsteret framstår nå som et lite frimerke på veggen. Jeg subbet derfor innom et av byens varehus for å kikke på en ny.

Det tok ikke lang tid før en ung jypling av en selger var over meg som en klegg. Brått følte jeg meg gammel; 30 år og med klær som skriker DDR. «Bestefar skal ha ny TV», liksom.

Selgeren var frampå med én gang: «Du har fortsatt en 42-tommer, ja? Det har vi på gjestedoen på hytta!»

Jeg smilte stivt, og skiftet raskt tema ved å peke på en 55-tommer i det rimeligste sjiktet. Selgeren var skeptisk:

«La meg si det slik: Du kan kjøpe en tv, eller du kan kjøpe en TV. Sjekk denne her, en 65-tommers Philisonic med 0 til 100 hertz på 2,7 sekunder, og oppløsning så høy at kun en hauk klarer å se pikslene!»

Men jeg er jo ingen hauk?! Jeg er så nærsynt at jeg knapt ser mine egne føtter i dusjen. Har jeg virkelig bruk for en TV som viser meg hver eneste hudcelle i fjeset til Dan Børge?

Selgeren avbrøt meg for å prate om ledninger:

«Du får ikke noe bedre enn disse Rawtass-kablene til 2.999 per meter. Håndlagd i ekte gull, med skuddsikker karbon og svart pianolakk. Damene kommer til å ligge langflate under TV-benken! Du kan selvsagt velge billigere kabler, men hvis du har en Ferrari, så kjøper du ikke eksosanlegg på Nille …»

Nille selger da vel ikke eksosanlegg, tenkte jeg, men unnlot å kommentere noe mer.

Da jeg så fikk tilbud om å opprette en kredittavtale med liten skrift og kjøpe TV-en på avbetaling, da var det på tide å forlate butikken.

Jeg dro hjem, skrudde på den gamle TV-en – og jammen hadde jeg ikke både bilde og lyd. Farger var det også. Det holder i massevis for meg.

Hilsen bestefar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.