Tour de France er himmelsk. Ikke nød­ven­dig­vis for­di syk­lin­gen er så in­ter­es­sant, men for­di det er tre uker med gra­tis sol og Frank­ri­ke-fe­rie i he­li­kop­ter.

Vi må hel­ler ikke glem­me de kjæ­re kom­men­ta­to­re­ne – Paa­sche og Kag­ge­stad, dis­se to gam­le tan­te­ne som sit­ter i stu­dio og li­rer av seg den ene pus­si­ge his­to­ri­en et­ter den and­re; godt hjul­pet av side­kick Dag Otto, som sta­dig vekk ser sitt snitt til å min­ne om da han vant en etap­pe i for­ri­ge år­tu­sen:

«E had­de så inn­ma­ri vondt i rauva au …!»

Uan­sett, jeg li­ker Tour de France. Vir­ke­lig! Noen gan­ger ten­ker jeg at for en fyr som meg, som els­ker å for­tel­le mer el­ler mind­re et­ter­ret­te­li­ge anek­do­ter, så må det jo være drøm­me­job­ben å kom­men­te­re syk­kel. Da kan jeg sit­te der hele som­me­ren og bare:

«Ja, dere, her ser vi den irs­ke mes­te­ren Guys Humperton, sønn av minst like kjen­te Bern­hard Humperton, som i ’56 vant den knall­har­de klat­re­etap­pen i Jyl­land Rundt. Vi hus­ker jo alle hvor­dan det gikk da Guys se­ne­re ble dis­ket opp Col de Tourrettes et­ter å ha mat­for­gif­tet hal­ve ho­ved­fel­tet med sin hjem­me­lag­de ched­dar. En drif­tig type!

Nok om det; nå be­ve­ger ryt­ter­ne seg inn i den ves­le lands­by­en Saint-Hémorroïdes, som er mest kjent for en flott re­nes­san­se­kir­ke, bygd av vi­kin­ge­ne i år 543. Det sies at den ne­der­lands­ke spur­te­ren Cleef van Lee mis­tet uskyl­den i top­pen av spi­ret bare ti­mer før han vant VM i ’85, og nett­opp der­for er det opp­ført en flott info­tav­le som år­lig be­sø­kes av over en mil­li­on tu­ris­ter.

Som alle vet ble Lee se­ne­re ute­stengt på livs­tid et­ter å ha tatt tog på hele den nit­ten mil lan­ge etap­pen fra Vlaandertown til Mont Cuisses de Grenouilles …»

Og sånn kan jeg hol­de på. Len­ge. Stak­kars TV-se­e­re! Det blir nok fort noen drøye uker for­an skjer­men …

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.