Rekk opp handa den som har svaret klart når dette spørsmålet kommer i telefonen – fra en av kommunens egne ansatte.

Vi spoler noen sommeruker tilbake. Mannen og jeg funderte på det med kloakken. Muligens begynte det å bli fullt der nede? Kunne noen av oss huske sist det ble tømt? Vi har nemlig kummer som er gravd ned under plenen, så her fungerer prinsippet ute av syne, ute av sinn veldig godt. Men nå syntes vi plenen var så grønn og fint igjengrodd, at mye tydet på det var lenge siden septiktømmerne hadde vært på besøk.

Mannen tok oppdraget med å sjekke hos kommunen. Søkte resultatløst rundt på nettsidene, ringte uten svar. Jaja. Det var tross alt ferietid. Vi begynte på jobb igjen og kloakken gikk i glemmeboka. Men unga fortsatte sommerferien og en dag 13-åringen var aleine hjemme, kom selvfølgelig tankbilen. Uanmeldt. Ergo ingen kummer i sikte. Vi hadde jo ikke gravd dem opp bare sånn for sikkerhets- eller moro skyld. Visste ikke når – eller om – kommunen skulle komme og så ingen grunn til å ha kloakkummene oppe i dagen, hvis tømming likevel ikke sto på planen før neste sommer.

Ergo ble det bomtur. 13-åringen ba dem komme igjen en annen dag. Tømmerne ga ham beskjed om at vi burde kontakte kommunen. Jo, vi kunne alltids ta en ny runde, finne en dato. Og da kom spørsmålet: – Hvilken rode hører dere til? Er det kommunen eller et firma som tømmer hos dere?

Det vet kanskje du? dristet Mannen seg til å spørre tilbake, før han tok spaden fatt og gjøv løs på plenen. Og tømmebilen kom. Første skoledag. Akkurat i tide til å bli med på det årlige førsteskoledagbildet av gutta.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.