Timing is everything, sa musa, og smatt ut hyttemuren, idet bilen rullet innpå tunet. For henne er festen over når vår begynner. Det er bare å beundre oss nordmenn, som i et ellers antiseptisk samfunn, helt frivillig oppsøker musepest, fuglelopper og edderkopper. I palmehenga svinger vi mer sannsynlig soplimen enn palmebladene, men har som et hosianna i bringa åkkesom: Drar fra gardinene, solstøvet danser over sprossenes skygger på bordet. Tenn peisen, sjekk om musa har vært i kjøkkenbenk eller sengetøy. Idet varmen vokser i hittil vinterdvalt hus ramler spyfluer fra sprekkene, så søvntunge at de smeller i karmen. Koste her og koste der, koste hva det vil. Vi er HER.

Undersøkelser viser at det folk setter mest pris på med påska, er stillheten. Den lave stressfaktoren. Tusling i stillongs på sokkelesten, lange frokoster i dette vårblonde lyset, som ikke ligner noe annet, knitringa fra bålet. Det å være henvist hverandre innenfor en klart avgrenset tømmerramme, så vi snakker mer enn ellers i lag. Ane sammenheng. Når vi tar oppvasken for hånd, eller hutrer rundt bålpanna ute, kjenner vi nesten at vi slekter fra villmenn. I alle fall hadde besteforeldre i primærnæringen.

Palmehelg, Det passet akkurat at juletreet konka. Kommende uke heter den stille uke. I ei tid der stillhet, mildhet og ro er mangelvare blir den oss ekstra verdifull. En høytid, samme hva vi tror. I den utspiller påskens drama seg. Nå formes lyset og framtida. Det er påskens fineste grøss: Timing ER alt!

Trekk pusten, tenn peisen, sjekk om musa har vært i kjøkkenbenk eller sengetøy.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.