Å begynne på høgskolen er ganske så forskjellig fra å begynne på videregående eller ungdomsskolen. Det er her du får utdanninga di, her dine grunnstener for framtiden blir lagt, og du får for første gang gå på skolen som en voksen student, og ikke en elev. Forskjellene er store, men her får du lært deg det du trenger for å komme deg ut i arbeidslivet.

Første skoledag kribler det i magen. – Hva går jeg til nå? tenker du mens du tusler inn skoleporten. Du funderer og grubler mens lektorer, rektorer og faddere holder sine taler. De snakker om samhold, studietid og læring.

Sannheten synker raskt inn. Nå er det slutt på å få kladdebøker, blyant og viskelær. Du står på egne bein nå. Forelesningene gir deg nok kunnskap til at du skal klare å finne ut resten selv. Akademisk skriving, grundig forarbeid og den største konsentrasjon er i fokus når du nå setter deg ned for å få deg en bachelor, master eller doktorgrad.

I en forelesningssal står en lektor og holder et foredrag som studentene følger nøye med på. Faget læres bort, og mange av studentene er villige til å ta et dypdykk for å tilegne seg enda mer kunnskap om emnet.

Klokka slår ett, og det er klart for dagens siste forelesning. Du setter deg ned med skrivesakene, og begynner å notere i all hast. Forelesningen flyr forbi, og du er ferdig på skolen for dagen. Vel hjemme lager du deg middag, og du får endelig litt tid der du kan slappe av og reflektere over dagen.

Du går på høgskolen, du kommer til å ende opp med en grad, om det så er bachelor, master eller doktorgrad får bare tiden vise. Det viktigste nå er at du føler at du har begitt deg ut på noe riktig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.