I det han hadde plassert toalettmappa på vaskeservanten, sparket av seg skoene, hengt opp et par nystrøkne seminar-skjorter i hotellrommets klesskap og lagt mobilen til lading, kom han til å kaste et blikk bort på senga. En bekymret rynke grov seg inn i Herr Gloms panne.

Dobbeltsenga var brei nok til to. Betød det at en fremmed kar plutselig kunne låse seg inn og gjøre krav på halve plassen?

Herr Glom ble sittende i fotenden og gruble mens han gomlet i seg en av hotellrommets to velkomstsjokolader. Ikke siden militæret hadde han delt rom med ukjente menn.

Han hørte lyder fra korridoren. Herr Glom kjente panikken festet grep og spratt på beina.

I en forrykende fart brettet han sammen skjortene, stappet toalettmappa ned i kofferten igjen og røsket telefonladeren ut av stikkontakten. Han gløttet på døra mens han kippet på seg skoene. Med stivt blikk og spisse albuer småløp han ned trappene til resepsjonen. Ikke snakk om at han skulle dele seng med noen! Kofferten lot han stå på rommet – det gikk raskest sånn.

I lobbyen tøt det inn kolleger fra hele landet. Herr Glom lente seg over resepsjonsdisken. «Jeg har fått nøkkel til et dobbeltrom», hvisket han, «men det vil være direkte umenneskelig å plassere noen der sammen med meg. Jeg snorker noe så helt vanvittig!», løy han så godt han kunne. Resepsjonisten smilte medfølende da hun ga ham nøkkel til et enkeltrom.

Med et nøkkelkort i hver hånd sprang Herr Glom opp trappene til tredjeetasje igjen. Han ba til høyere makter om at romkameraten ikke måtte ha dukket opp ennå da han åpnet døra.

Det var helt stille.

Herr Glom smatt innenfor og rettet litt elegant på sengeteppet. Så løp han, med kofferten på slep.

Den natta sov han godt. Veldig mye bedre enn veldig mange andre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.