Det svir i øynene mine når jeg hører om koiedalen på Budor. 20 år etter siste besøk river lukta av røykfylt tømmerhytte fremdeles godt i nesen. En lukt av 90-tallets forsvinningsnumre.

For det var til koiedalen vi dro når mor skulle være vertinne for den årlige firmafesten. Vi strøk til skogs, Pappa Glom, lillebror og jeg, med en hissig terrier i bånd og pulken lastet full av godsaker, soveposer, dopapir, ullgensere og teddybjørner. Etter en tungtrådd marsj gjennom løssnøen låste vi oss inn i det som skulle være vårt bo det neste døgnet. Så fyrte vi opp.

Det flammet viltert der borte i ildstedet, midt i den vesle tømmerbygningen, men likevel var det hutrende kaldt. Inntullet i pledd satt vi to yngste på hver vår nedsunkne skumgummimadrass og ventet på at far, iført nikkers og OL-genseren fra -94, skulle diske opp med grillkylling og melkesjokolade.

Kvelden seg på, og flammene døde ut. Det ulmet i en siste tyriflis da vi la oss til å sove.

Morgenen etter våknet vi nysende og med rennende øyne. Duften av åpen ild og gamle tømmervegger var mildt sagt intens. Bållukta svei i halsen. Men tross både stanken og Pappa Gloms iherdige fyring kvelden i forvegen, var det stadig bitende kaldt.

Lettrøkte, men likevel akk så frosne, vendte vi kursen hjemover igjen. Gjensynet med mor var sånn helt middels kjærlig. Bikkja kunne fort endt opp glattbarbert, men fikk etter noen timer ute i løssnøen slippe inn. Vi andre tre ble sendt rett i Anker’n for kloring. Ullgensere og soveposer fikk et langtidsopphold ute på verandaen, og ble først tatt inn rundt påsketider. Ikke noe av det ble helt seg selv igjen. Kanskje ble ikke vi det heller.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.