En litt omfattende middag, og en tålmodighetskrevende oppvask, så var kvelden over. Lørdagen gikk like kvikt. Jeg dro på langtur for å besøke en venninne, gikk på en konsert, og plutselig var det god natt. Topp stemning! Søndag formiddag bar det av sted i et bursdagsselskap, før jeg gjøv løs på trappevasken i sameiet. Og søndag kveld? Jo, da satt jeg der og funderte på hvor helgen hadde blitt av.

Egentlig var jeg en smule oppgitt; hele helgen hadde bare rent ut som sand mellom fingrene mine. To dyrebare dager med fritid var forduftet. Det faktum at det var jeg selv som hadde lagt opp løpet, og at helgen hadde vært gjennomført trivelig fra A til Å, eller i alle fall fram til trappevasken, rant meg ikke i hu. Isteden fylte jeg begeret for selvmedlidenhet til randen, tok en god slurk og utarbeidet en modell for framtidige helger:

Fredag bør man gjøre minst mulig. Til nøds kan man se en film, fortrinnsvis kjedelig. Lørdag skal man bare stirre i veggen. Om behovet er der, kan man driste seg til å ta unna noe klesvask, men mer lystbetonte aktiviteter må man holde seg unna. Søndag passer det ypperlig å sove lenge, før man velter sitt legeme ned på sofaen, og blir liggende. For å optimalisere opplegget kan man eventuelt rigge seg til på en pinnestol. Radio, TV og alt av pod-er og pad-er holdes avskrudd. Sosial omgang er utelukket. Så er det bare å krysse fingrene for dårlig vær. Målet er like enkelt som det er genialt: Å gjøre fridagene lengst mulig. Ikke fordi jeg ikke trives på jobb - bevare meg vel! Men hvor mange kan med hånda på hjertet si at de digger mandag morgen?

Nå er det snart ferie. Da er det smart å kjøre samme strategi. Kaste alle planer over bord og gjøre ingenting, sånn at tida ikke går så fort. Det blir nok noen minneverdige uker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.