Den ene skjermen lyste opp, og jeg så at den sto på videoopptak ... Hm. I tillegg sto telefonen på høykant. Merkelig. Så skjønte jeg at det var tiåringen sin iphone. Og kom på at gutta et par timer tidligere hadde stikki de blonde huene sine sammen over telefonen og sagt «vent litt ’a, vi skal bare ...» da jeg ba dem gå og legge seg.

«I alle dager, har de virkelig satt på filming for å overvåke foreldra sine?!» tenkte jeg halvveis imponert – og skjønte brått at vi var avslørt; de må ha fått på teip at jeg begynte å poppe popkorn så fort gutta var i seng.

Jeg trykte play og så hvordan storebroren hjalp til med å rigge opp kameraet. Taklamper og kjøleskap flimra forbi, en bunke papirer i forgrunnen, kjøkkenbenk med skjærefjøl og ei basilikumplante ... men der! Midt i bildet, nå i fokus; et glass med vann. Med ei lita tann oppi.

Målet var selvfølgelig å avsløre en gang for alle, rett og slett å få dokumentasjon på, at tannfeen ikke finnes. Tiåringen hadde planer om å få meg eller pappa’n på film, tatt i gjerningsøyeblikket idet vi bytta ut melketanna med en tjuekroning.

Dilemmaet ble nå hvordan unngå skuffelse. Skulle jeg gjøre tannfe-oppdraget etter å ha skrudd av kameraet? Si at jeg ved en feil hadde stoppa opptaket før tannfeen kom? Nei, jeg lot tanna ligge og satsa på rasjonell samtale.

Neste morra tok vi praten med yngstemann; trur du på tannfeen? Nei, så klart ikke (oppgitt latter). Trur du på julenissen? Nei (mer latter). Trur du på zombier?

Ja.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.