Etter et par år i tenårene med metall godt limt fast i tennene, trodde jeg det meste skulle være i orden fra den gang. Fra å se ut som tennene var kastet inn i kjeften uten mål og mening, ble de hvert fall mer rette etter noen år med regulering. Jeg tenkte at tennene ikke var noe jeg trengte å tenke på lenger. Der tok jeg skrekkelig feil.

Det begynner å bli ganske mange år siden jeg fikk tenner sist. Jeg husker ikke engang når det var. Men nå har det pokker meg begynt igjen. I skrivende stund sitter jeg her og irriterer meg over smerter i munnen. Det er ikke hvilke som helst tenner som plager meg om dagen heller. Det er visdomstenner.

For det første skjønner jeg ikke poenget med dem. Jeg har klart meg helt fint i ganske mange år med de tennene jeg allerede har. Det er sjelden jeg tenker over at jeg burde hatt et par ekstra tenner for å få tygget maten min. Det er heller motsatt. De gangene jeg biter meg i tunga skulle jeg heller ønske jeg hadde et par tenner færre. Jeg har også hørt at man anbefaler å fjerne visdomstennene. Vi trenger dem altså ikke. Her må evolusjonen ha feilet grovt.

For det andre er det jo et snodig navn på tennene. Jeg føler meg ikke særlig mer vis i dag enn jeg gjorde for noen dager siden. Det kan jo ha noe med at de ikke har kommet helt fram ennå. Men at noen nye tenner plutselig skal snu opp ned på alt, og gjøre meg til et klokere vesen, har jeg lite tro på.

Men litt har jeg allikevel lært. Jeg burde vært vis nok til å fjerne dem før de ble en plage. Asgeir Høimoen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.