Jeg har blitt syklist. Nå, ikke det du kanskje tenker med en gang. Har ikke mistet lappen, nei. Men jeg har funnet ut at sykling er fin trim. En kommer mye lenger, mye lenger enn når en går. I førsten måtte jeg øve meg på på- og avstigning. Er ikke like lett som da en var atskillig yngre, gitt. Det har gått bra, bare noen få velt. Etter hvert som jeg mestrer sykkelen og formen har blitt noe bedre er turene blitt lengre. Men, ja det er et men. Når sykkelturen blir litt lang, blir jeg øm i r … Prøver å endre stilling, står mens jeg trår og tenker at det går over. Og så vandrer tankene:

Hva med gutta som sykler Tour de France? De sitter dag etter dag på sykkelen i tre uker! Riktignok med noen fridager. Men hva med deres r..? Jo da, de har sykkelbukser som visstnok skal fordele trykket. Men jeg tør ikke spørre: Hva med deres edlere deler? (Klarer ikke la være og tenke på problemstillingen).

I samme sykkelritt fikk jeg høre at en av syklistene hadde fått bot. Han måtte av sykkelen for å late vannet, som vi sier. Han hadde ikke tanke eller tid for å lete etter ei gran å skjerme seg bak. Publikum fikk bare komme seg unna (eller ikke). Resultatet ble bot. For slikt er ikke lov i Touren. Publikum skal skjermes!

Da undrer jeg meg igjen: Har aldri sett skilt om WC eller en do-følgebil? Åssen skal de bæra seg åt? Når de sykler i fem seks timer og drikker og drikker må de få væsken ut igjen. Ikke alt svettes ut, eller? Det finnes visst en forklaring: Disse syklistene har lært å tisse til høyre (det sto det). Alt dette skjer i fart. Men da skal de vel legge seg til høyre mot ei grøft, hvor ingen står. Men publikum er det jo overalt. Noen har visst også lært seg å gjøre det mot venstre, men de er i fåtall. Uansett må de vel bli bløte? Så da er vel regelen: Tiss i buksa og ingen bot!

Godt det er mange granbusker og lite publikum på mine sykkelturer.

Liv Torild Grøndahl

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00