Jeg skal ikke ta fra Warholm noe ved hans prestasjon, men jeg er ganske sikker på at jeg har kommet meg over noe som lignet en hekk i betydelig større hastighet.

Det hele bunner i min tidligere voldsomme frykt for hunder. Jeg holdt meg stort sett på god avstand fra disse dyrene, og ble livredd om de nærmet seg. Så en dag var jeg ute på joggetur i Elverums dype skoger. Plutselig hørte jeg bjeffing, og pulsen steg betraktelig. Og der kom den. Et svært beist av en hund. Den var sikkert to meter høy og halvannen meter bred.

I mine øyne var den så klart mannevond. Med tenner store og spisse som spyd bykset den etter meg i voldsom fart. Redd som jeg var, hadde jeg plutselig VM-tempoet inne. Det var nesten så jeg kunne høre publikum juble og kommentatorene hyle der jeg sprang nedover en øde grusveg. Med verdens største hund i hælene (i ettertid ser jeg nok at den kanskje ikke var fullt så stor).

Men så ser jeg det jeg tror kan være min utveg. Et gjerde (som jo kan forveksles med en hekk). I full fart flyr jeg over gjerdet og langt inn på et jorde. Men planen var ikke så god, for hunder kan jo også hoppe. Og det gjorde den. Så der lå jeg på jordet, mens hunden bykset mot meg. Den snuste litt lett på meg, før den etter hvert trakk seg tilbake … Den var visst ikke mannevond allikevel.

Men siden doping er ulovlig, kan kanskje mannevonde bikkjer være noe å sende etter løperne i mesterskap for å presse tidene ytterligere ned. Hvert fall om utøverne er like redde som jeg var den gang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.