Så där..., ville nok svenskene ha sagt. Personlig har jeg lite å bebreide 2016 for, men det forhindrer ikke at følelse av kaos og en gal verden av og til blir påtrengende. Og det er sånn at vi husker best det som er nærmest. Når nå alt på død og liv skal oppsummeres, og det skal kåres årets både det ene og et andre, så er det fristende å ta kortversjonen: Pokémon Go kom, Bowie, Prince og Cohen forlot oss og klovner skremte vettet av oss. En av dem gjorde det til og med så bra at han ble valgt til president i USA.

Sjøl har jeg funnet en helt ny sti opp i berget som ligger bak huset vårt og som har vært mitt faste turområde i nærmere ti år. Tenk det. En helt ny sti som jeg ikke har sett før, enda jeg har trålet området på kryss og tvers, og trodde jeg kjente det ned til minste detalj. Det var nesten som et lite julemirakel, på selveste julaften, sånn cirka midt på dagen gikk jeg opp langs en jordekant og fant en gammel veg langs en skigard som har sett bedre dager. Den var akkurat passe til tre små hunder i bredden, og med meg på slep dro vi ivrig oppover mot toppen. Jeg vet sannelig ikke hvem av oss som var lykkeligst.

Da vi begynte på vegen ned igjen, en velkjent rute, innså jeg at jeg hadde vært ute så lenge at karamellpuddingen nettopp var utsatt til 1. dag og byttet med multekrem på kveldens meny. Vårherre hadde akkurat dimmet dagslyset bitte litt og malt lakserosa kanter på Skreifjella langt der borte. Og hjemme ventet ribba.

Måtte 2017 bli året da vi finner noen nye stier mot målet som vi jo tross alt er så veldig enige om: At vi alle skal ha det bra.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00