Så där..., ville nok svenskene ha sagt. Personlig har jeg lite å bebreide 2016 for, men det forhindrer ikke at følelse av kaos og en gal verden av og til blir påtrengende. Og det er sånn at vi husker best det som er nærmest. Når nå alt på død og liv skal oppsummeres, og det skal kåres årets både det ene og et andre, så er det fristende å ta kortversjonen: Pokémon Go kom, Bowie, Prince og Cohen forlot oss og klovner skremte vettet av oss. En av dem gjorde det til og med så bra at han ble valgt til president i USA.

Sjøl har jeg funnet en helt ny sti opp i berget som ligger bak huset vårt og som har vært mitt faste turområde i nærmere ti år. Tenk det. En helt ny sti som jeg ikke har sett før, enda jeg har trålet området på kryss og tvers, og trodde jeg kjente det ned til minste detalj. Det var nesten som et lite julemirakel, på selveste julaften, sånn cirka midt på dagen gikk jeg opp langs en jordekant og fant en gammel veg langs en skigard som har sett bedre dager. Den var akkurat passe til tre små hunder i bredden, og med meg på slep dro vi ivrig oppover mot toppen. Jeg vet sannelig ikke hvem av oss som var lykkeligst.

Da vi begynte på vegen ned igjen, en velkjent rute, innså jeg at jeg hadde vært ute så lenge at karamellpuddingen nettopp var utsatt til 1. dag og byttet med multekrem på kveldens meny. Vårherre hadde akkurat dimmet dagslyset bitte litt og malt lakserosa kanter på Skreifjella langt der borte. Og hjemme ventet ribba.

Måtte 2017 bli året da vi finner noen nye stier mot målet som vi jo tross alt er så veldig enige om: At vi alle skal ha det bra.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.