På veg til en nyhetsjobb i Løten dukket det plutselig opp en reportasje om Dan Jansen på radioen. Du husker kanskje den notorisk uheldige skøyteløperen som alltid bommet når det gjaldt som mest.

I sitt siste forsøk, på 1.000-meteren, lyktes han endelig: Gull og ny verdensrekord. Hele Vikingskipet reiste seg og hedret den sympatiske amerikaneren som hadde opplevd så mye motgang.

Plutselig satt jeg parkert i en busslomme langs fylkesveg 24 og hulket mens jeg mimret tilbake til de gode dagene i 1994.

Lillehammer-OL gjør meg fortsatt i usedvanlig godt humør. Jeg blir aldri lei av å se Alsgaard cruise inn til gull på tremila – tilsynelatende uten å bruke så mye som en eneste unødvendig kalori. For en stil den mannen hadde i friteknikk! Resten av feltet så ut som nyfødte og urytmiske kalver i forhold.

Eller hva med skøytefantomet Koss – superhelten i rød trikot. Ren utklassing!

For ikke å snakke om 25. februar – sjuårsdagen min. I stua hjemme på Heistadmoen jublet jeg vilt for Lasse Ottesen som hoppet som ei kråke i motvinden, men som likevel endte på 102,5 meter i den lille bakken. Helt utrolig! Espen Bredesen toppet det hele med gull – med Ottesen på sølvplass.

For meg finnes det ikke noe vakrere idrettsøyeblikk enn bildene av Bredesen som svever høyt over Lillehammer. Blå himmel, gnistrende kulde, 20 i stil og en potte sur Jens Weissflog nede på sletta – bedre blir det ikke.

24 år har gått. Nå er det søren meg OL igjen, men magien er borte. Jeg griner ikke like mye av norske gull. Publikum mangler langs løypene; man hører knapt ei eneste kubjelle; stemningen er slapp. Løypene er mer sterile enn tyske tannklinikker.

Kan man ikke legge OL til et land som faktisk bryr seg om vintersport?

Men det er nå bare min mening ...

Nå er det på høy tid med et super-OL i Innlandet igjen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.