I nesten en time hadde de stått i kø, Herr Glom med feriesekk, Fru Glom med faktor femten. Endelig var det deres tur til å entre Lisboas store turistattraksjon: Trikken.

Fornøyde spaserte de om bord og satte seg til rette på de siste, og akk så ukomfortable, setene. 20 euro kostet det, per person, å få være med en runde. Du kan si det er mye, men trikken var stappende full, så sightseeingturer i skrantende kjøretøy er det marked for.

Det humpet og ristet da det historiske kjøretøyet la av gårde over brosteinen. Mellom svette, solhattkledde turister og barnefamilier med vrælende unger speidet Herr og Fru Glom ut mot Lisboas gater. Men så, etter 150 meter, var det stopp. Bom stopp.

«Teknisk feil», sa føreren på gebrokken engelsk. Hva enn han gjorde, rikket ikke farkosten seg av flekken. Hvor lang tid kunne det ta å reparere, ville en amerikaner med kakishorts og bukseseler vite. Opp mot en time, anslo føreren og stormet ut. Det gjorde de fleste andre også. Etter først en time i kø var få av dem lystne på å vente noe særlig lenger på å ta Lisboa i øyesyn.

Bortsett fra to av passasjerene: Herr og Fru Glom. Hadde de først betalt 40 euro, noe den kontantløse sjåføren så visst ikke hadde rom for å gi tilbake, skulle de sannelig ha valuta for pengene. «Ja, ja, trikken er deres!» sa sjåføren i det ekteparet rigget seg til på kremplassene i den nå folketomme vogna.

Og sannelig gikk det ikke mange minutter før trikken var tilbake på sporet. Fornøyde humpet Herr og Fru Glom gjennom Lisboas gater, med et slep av forhenværende passasjerer halsende etter. Noen ytterst få klarte å slenge seg med på neste holdeplass, men for de aller fleste ble nok tapet av de 20 euroene enda surere. Tålmodighet er en dyd.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00