Det var den aller første dagen i ferien. Den hadde strengt tatt ikke begynt ordentlig engang. Jeg var på veg hjem fra jobb fredag ettermiddag og så relativt lyst på livet. Handlet mat underveis, stoppet et par ganger til for noen ærend før helga og sommeren virkelig skulle begynne.

Jeg skulle vanne blomster hos mine ferierende foreldre, så siste stopp før solstolen og hvitvinsglasset hjemme var derfor hos dem. Men der endte reisa. Det hjalp ikke hvor mange ganger jeg vred om nøkkelen i tenninga. Min trofaste og spreke Golf nektet å starte. Ja, den nektet å prøve å starte. Ga bare fra seg noen gnagende lyder. Det var det.

Min første tanke var «ok, jeg lar bilen bare stå her, kanskje den starter seinere» (som om den er mer medgjørlig bare den får tenkt seg om). Med gangavstand hjem, var det jo ikke noe problem. Og første helga av ferien skulle uansett tilbringes i relativ stillstand uten behov for transport. Men trur du bilen starta da vi prøvde på nytt tre dager etter?

Motoranalfabet som jeg er, var det da ett alternativ til løsning: tilkall profesjonell hjelp. Først kom en «sjukebil» med utstyr og verktøy for å stille diagnoser. Mannen med stetoskopet koblet pc-en (!) til bilen og analyserte seg fram til defekt dieselpumpe. Golfen fikk ikke næring.

På spørsmål om det bare er sånn som skjer uforklarlig og ut av det blå, var svaret selvfølgelig ja. La oss kalle det en kickstart på ferien. Neste redningsbil ble dermed tilkalt, nå med lasteplan, vinsj og stropper. Verkstedet neste. Der de kunne fortelle at de led under en uheldig kombinasjon av ferieavvikling, sjukdom hos ansatte og brudd på nettverket – så det var uvisst når en lege kunne ta seg av min lille blå.

Et par ukers ukes «bilferie», der altså. For bilen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.