I en alder av 31 år er det greit å begynne å tenke på framtiden. Jeg skulle jo så gjerne ha vært litt flinkere i gym – og hva hadde vel vært bedre enn å hevne seg på alle de fæle gymtimene ved å bli toppidrettsutøver!

Problemet er at jeg ikke er spesielt flink til noen ting. Jevnt over middels halvdårlig, terningkast tre i alle disipliner. På skolen var jeg ganske god på 60-meter, men det var det. Hadde jeg slått Usain Bolt i dag? Neppe. Men hadde verdens raskeste mann klart å slå meg på 3.000? Eller ei hel mil? Jeg løper tross alt mila på under en time. Digre Bolter’n blir sikkert skadet lenge før det.

Jeg er for liten og pinglete til å spille hockey. Jeg har null ballkontroll, og det utelukker naturligvis en del. Golf er for varmt ute i sola. Samme med tennis. Jeg er for tung til å bli skihopper, og har heller ikke nervene til å takle noe særlig press eller motstand, så da er risikosport uansett uaktuelt. Hjernen min er ikke skarp nok til å takle sjakk på særlig mer enn lavt grunnskolenivå. Slalåm er skummelt, og på ski har jeg generelt blitt mye mindre glad i nedoverbakker. Det hadde sett fryktelig dumt ut å ploge ned Hahnenkamm – med pustepauser og grining underveis. Formel 1-fører hadde vært midt i blinken, men jeg mangler penger. Og evne til å kjøre bil. Skiskyting er spennende, men jeg mangler nok en gang både nerver og skiferdigheter. Med mitt konkurransetemperament bør jeg heller ikke ha tilgang til skarpladde våpen. Bob? Jeg er verken tung eller gæren nok. Skeleton? Ikke fanden! Petanque? Jeg kaster dårligere enn en utstoppet pingvin.

«Da er det bare curling igjen», sa min kollega. Endelig fant vi noe! I vinter skled jeg så mye på isen at toppformen allerede er inne. Nå kan han angre, han gymlæreren som hveste at jeg ikke hadde noe på en idrettsplass å gjøre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.