Grønne, gule, røde, oransje, ja, du får dem i alle farger, blomstene. På denne tiden av året skal de pryde alt som omgir oss. Det skal plantes, lukes og vannes for å gjøre det fint på balkonger og i hager.

Selv har jeg bare en liten balkong med et par blomsterkasser, men nok til at jeg kunne ha fått plantet både det ene og andre, sikkert. Kassene står fortsatt like tomme som de gjorde i vinter. Blomster og planter har vel aldri vært min greie. Egentlig klarer jeg meg ganske fint uten også.

Jeg hører kollegaer snakke om at de skal plante en haug med ting jeg aldri har hørt om. For meg høres det bare ut som de skal stappe en haug med latinske ord ned i jorda. Det kan det vel neppe komme noe godt ut av, tenker jeg. Ikke kan jeg latinsk heller, så det måtte ha blitt noe engelsk eller gebrokkent tysk jeg hadde puttet i jorda. Det hadde sikkert ikke blitt noen suksess uansett.

For mange kan jo skryte av at de har såkalte «grønne fingre». Alt de rører ved blir visstnok til frodige vekster som pryder hager og verandaer. Og det er jo vel og bra, men slik har ikke jeg det. Her i gården er det heller motsatt, jeg må ha «svarte fingre». Alt av planter jeg tar i ser ut til å visne og bli svarte. Det er hvert fall ikke snakk om at noe spirer og gror. Ikke engang en liten basilikumplante overlever hos meg. Sånn sett burde jeg nok heller jobbet som ugressfjerner. Sannsynligvis ville jeg ikke engang klart å få det til å gro. Og det er jo noe mange gjerne vil bli kvitt.

Muligens er det best at jeg holder meg unna planter. Gleden er som regel kortvarig. Men i en god periode kunne jeg kanskje holdt liv i en kaktus i et par uker.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00