Innerst på loftet hadde jeg nemlig funnet en gammel plakat av min store helt Frank Zappa. På bildet står han i bare underbuksa og gliser sløvt foran en vegg av grønt. Jeg skal vedgå at det kanskje ikke er det mest estetiske jeg eier, men Frank var noe helt for seg selv.

Uansett hvor flott plakaten er, så har den egentlig aldri fått lov til å henge framme; det har tidligere sittende regimer gjort svært tydelig. Nå er jeg derimot eneherskende diktator, og kan henge opp hva pokker jeg vil.

Men, som en kjent norsk kunstner en gang uttalte: «Ethvert godt bilde er bortkastet uten en skikkelig ramme.»

En venn hadde råd: – Dra på Ikea! Raskt og billig!

Jeg snøftet hånlig. Ikke søren om jeg frivillig drar til et så stort sted med så mange mennesker, hvor halvparten av turene ender med at jeg griner i infoskranken og venter på at mamma skal få beskjed over høyttaleranlegget om å komme og hente meg.

Jeg tok derfor med plakaten til en rammemaker som visste råd: «Du skal ha denne rammen, laget av tropisk teak fra lengst inn i regnskogen. Du får ikke tak i noe flottere! For 7.999 kroner blir du byens interiørkonge.»

Regnskogen? Tropisk teak? Det hørtes ikke så bærekraftig ut, mente jeg. Dessuten er det snakk om en plakat av Frank Zappa i underbuksa, ikke en Rembrandt.

«Ingen bekymringer; vi er tilknyttet Feartrade», forsikret selgeren. Han mente vel Fairtrade …?

«Njaei, dette er et litt annet konsept. Vi har mer tro på en lun blanding av trusler, smiger og tvang. Men treverket vi får er altså helt eksepsjonelt!»

Jeg sa jeg skulle tenke på det, og dro i stedet motvillig til Ikea og fant ei perfekt ramme til 129 kroner. Frank og jeg ble lykkelige. En vakker dag kommer Amazonas til å takke oss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.