Måpende hadde han fulgt Tom Cruise’ umulige manøver på kinolerretet. «Mission: Impossibles» rulletekst var ved vegs ende. Kinogjengeren spaserte ut i den dunkle høstkvelden. På ren refleks kikket han seg over skulderen for å se om det var noen fiender i nærheten. Det var da han fikk øye på dem: En gjeng kraftkarer sto på rekke utenfor kulturhuset, barskt antrukket og med armene i kors.

Han strenet bort til sykkelen sin, reiv opp låsen og heiv seg over stanga. Genseren lå fastspent på bagasjebrettet. Med syndikatets innbilte agenter hakk i hæl, 40-50 mann, tråkket han i vei gjennom gågata. Han forserte brostein og kumlokk, før han vrei sykkelen opp Seminargata. Bak ham fulgte Fienden. Han kunne høre motorsykkelduren nærme seg. For det var sånn det var; Fienden kjørte motorsykkel. For Hamars egen Ethan Hunt var det bare å tråkke på. Grønnegata krysset han i et forrykende tempo, før han dampet gjennom lærerskolehagen. Søtmispel og tujaer skvatt unna. Blodet pumpet.

Motorsykkelhordens lykter varme hans allerede klamme ryggtavle mens han trimmet bortover Holsetgata. Det gikk radig over fartshumpene. Adrenalinnivået var skyhøyt.

Etter at Fienden var blitt hindret av en vegsperring, hadde han kapret et noen sekunders forsprang. Hjertet holdt på å sprenge seg ut mellom ribbeina i det han skrenset inn porten hjemme. Han rakk så vidt å kaste tråsykkelen i skjul bak garasjen før motorsykkellyktene raste forbi utenfor porten.

Det var da han oppdaget det: Det ene genserermet hadde ramlet ned fra bagasjebrettet og kilt seg fast i navet. Leken var slutt. Superheltdrømmen brast. Brått ble han revet tilbake til virkeligheten. Og det er nok her han hører til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.