Mor Gloms minimalistiske kjøkken har fått en alvorlig knekk. Forsøket på rene flater og stilfulle vinduer holdt fram til 22. desember.

Det startet med nytt kjøkken i mars, et prosjekt som førte til en høyst nødvendig opprydning. I dragsuget, mens Mor Glom jaktet minimalisme, forsvant de hjemmekoselige gardinene, som hadde fulgt familien et par tiår. En løsning som ikke slo an sånn helt umiddelbart.

Men så, like før jul, gikk det i ball. Det skjedde i det øyeblikket Mor Glom fant fram plastkassa merket «julepynt kjøkken». Husfruen åpnet lokket. Den første skapningen hun dro opp, var en konglenissekone med både skaut og skjegg, tett etterfulgt av noen rødmalte trehjerter som har pleid å henge i vinduene. Hun la dem til side og beit tennene sammen. Prøvde å holde seg hard. Men da hun møtte blikket til dorullnissen med den blå munnen, sprakk det helt. Drømmen om minimalisme var i ferd med å svinne hen.

Hos familien Glom blir intet kassert. Og da det viste seg at Mor Glom også hadde igjen noen rødrutete stoffrester etter julegardinene som har hengt der i alle år, dro fram symaskinen og sydde to kapper, en til hvert vindu, begynte julestemningen å sige inn. Far Glom er tilfreds nå. Han har savnet gardiner.

Hele familien synes julekjøkkenet er skikkelig koselig, litt tilbake til det gamle, liksom. Og mens konglenissekona med skjegg og papirstjerna tindrer i smug, og de rødmalte hjertene henger i vinduene, slik de alltid har gjort, står dorullnissen med den blå munnen og smiler triumferende. Jammen fikk han være med i år også. Det er noe med tradisjoner. Så får minimalismen vente til godt utpå nyåret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.