Vi kunne knapt sagt det bedre, for nå kan mye stå på spill. Om de heilnorske Fjellvettreglene er kjent kunnskap i Det hvite Hus i Washington, USA, det vet vi lite om, ei heller vet vi noe om dagens påtroppende president i verdens mektigste nasjon er leser av HA som utkommer hver virkedags morgen i Hamar, Norge. Det virker ikke sånn, men umulig er det jo ikke. Eller…?

Men hadde Donald lært seg Fjellvettreglene utenat, kunne han stoppet opp ved paragraf 8 - og fulgt teksten bokstav for bokstav og på den måten reddet både skinn og ettermæle og ikke minst den verdensomspennende frykten han har skapt. Paragraf 8 lyder slik: «Vend i tide, det er ingen skam å snu».

Riktignok kan det se ut om noen få ulver skaper mer frykt her på berget akkurat nå enn hva noen president kan makte å utsette oss for, men ute i verden er frykten for hva Donald og hans nikkedukker kan stelle i stand ganske utbredt. Og sjansen for at Donald skal snu i døra, er antagelig mindre enn mulighetene for å finne moden jordbær langs løypa mellom Gåsbu og Målia en fredag i januar.

Derfor kan vi like godt anbefale Fjellvettreglenes avsluttende paragraf 9: «Søk ly om nødvendig».

Vi får trøste oss med at Fjellvettreglene jo er laget for å berge liv uansett vær og vind og at turen blir en positiv opplevelse. Det er bare å krysse fingrene og nyte vinter’n tross storm i kastene. For kanskje går uværet over fortere enn noen kan ane? Det vil i så fall være noe å skrive hjem om.

Ha en spennende helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.