Til tross for mørket, kjenner jeg igjen både bilnummeret og bilen. Og jammen sitter han inni også! Mannen. Aleine.

Sjøl har jeg bilen full av gutter som skal på fotballtrening. Lagene til både tiåringen og tolvåringen trener nå i hallen et lite stykke hjemmefra, to dager i uka. Det medfører oppsatte lister for felleskjøring der alle foreldrene bytter på henting og bringing.

Jeg parkerer, gutta forsvinner med fotballsko og drikkeflasker og jeg går ut sjøl også. Jeg gidder ikke å reise hjemom i mellomtida mens gutta trener. Det er bare en time i kveld, og jeg skal bruke sjansen til å gå en kjapp tur i frisk luft. Men jeg må liksom ta en tur bortom den sølvgrå Skodaen først. For der sitter han, opplyst av Mac’en han har på fanget, og skriver noter bak rattet. Jeg knakker lett på bilruta og han åpner smilende døra, når han ser at det er meg. Ber meg sette meg i passasjersetet noen minutter.

Hverdagshjula er definitivt i gang igjen etter juleferien. Den stille perioden med fri fra jobb og aktiviteter er over, og kalenderen ligner igjen seg selv; full, på grensa til dritings. Mens vi i jula fylte kjøleskapet og satte ned tempoet, er logikken nå motsatt: stram livreim og full speed i heimen. Vi møter hverandre nesten bare i døra mellom håndball, svømming, fotball, trening, møter og lekser.

Og – siden det eneste vi bor i gangavstand til er vann og skog – er det snakk om en del kjøring av unger. Som denne onsdagen, da vi hadde transportansvar for både ti- og tolvårslaget og i tur og orden måtte ta hver vår bil. Mannen først, jeg en time etter.

Men med en ørliten overlapping, oppsto ett av livets små pustehull: sju minutter hyggelig prat på en parkeringsplass.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00