Til tross for mørket, kjenner jeg igjen både bilnummeret og bilen. Og jammen sitter han inni også! Mannen. Aleine.

Sjøl har jeg bilen full av gutter som skal på fotballtrening. Lagene til både tiåringen og tolvåringen trener nå i hallen et lite stykke hjemmefra, to dager i uka. Det medfører oppsatte lister for felleskjøring der alle foreldrene bytter på henting og bringing.

Jeg parkerer, gutta forsvinner med fotballsko og drikkeflasker og jeg går ut sjøl også. Jeg gidder ikke å reise hjemom i mellomtida mens gutta trener. Det er bare en time i kveld, og jeg skal bruke sjansen til å gå en kjapp tur i frisk luft. Men jeg må liksom ta en tur bortom den sølvgrå Skodaen først. For der sitter han, opplyst av Mac’en han har på fanget, og skriver noter bak rattet. Jeg knakker lett på bilruta og han åpner smilende døra, når han ser at det er meg. Ber meg sette meg i passasjersetet noen minutter.

Hverdagshjula er definitivt i gang igjen etter juleferien. Den stille perioden med fri fra jobb og aktiviteter er over, og kalenderen ligner igjen seg selv; full, på grensa til dritings. Mens vi i jula fylte kjøleskapet og satte ned tempoet, er logikken nå motsatt: stram livreim og full speed i heimen. Vi møter hverandre nesten bare i døra mellom håndball, svømming, fotball, trening, møter og lekser.

Og – siden det eneste vi bor i gangavstand til er vann og skog – er det snakk om en del kjøring av unger. Som denne onsdagen, da vi hadde transportansvar for både ti- og tolvårslaget og i tur og orden måtte ta hver vår bil. Mannen først, jeg en time etter.

Men med en ørliten overlapping, oppsto ett av livets små pustehull: sju minutter hyggelig prat på en parkeringsplass.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.