Kortet gikk varmt for å si det mildt, og det var kanskje for å gjøre sjokket mitt etter å ha sjekket saldoen minst mulig, at min bedre halvdel tok vare på kvitteringer fra disse butikkene.

For ved å veksle inn disse kvitteringene på flyplassen kunne hun kreve tilbake skatter og avgifter, kunne hun fortelle.

Jeg tror ikke det er vanlig å gjøre dette etter å ha vært på shopping i London. Den største grunnen til at jeg ikke tror det er vanlig, er at de har laget en så innviklet system som mulig nettopp for at ikke folk skal gidde å bruke tid på det.

Vi gadd.

Først måtte vi finne det første kontoret. Etter mye leting og guiding fra flyplassens ansatte fant vi et anonymt kontor innerst i en enda mer anonym gang. Der satt en mann bevæpnet med et stempel og et strengt blikk. Vi tok fram en virvar av kvitteringer som var lengre enn 17. mai-sløyfene de mest pompøse bruker på nasjonaldagen i Bergen. Hver kvittering måtte fylles ut med passnummer, kredittkortnummer, telefonnummer og en drøss andre ting før mannen med stemplet smalt til.

Og sendte oss videre til et annet kontor et annet sted på flyplassen.

Og det var nå jeg begynte å le.

For her ble en av kvitteringene forseglet i en konvolutt med beskjed om at vi måtte poste denne. Summen – to pund – ville da bli sendt til min konto i løpet av en måned.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.