Det bare murrer fra saccosekken når jeg antyder for tredje gang at det er tid for å legge seg. Jeg veit at 13-åringen hører meg, men han velger å ikke la seg påvirke av mine kommentarer om hvor trøtt han blir når han skal opp i morra tidlig. Det er lenge til.

Blikket er godt festa på tv-en. Og å be ham om å skru av, er omtrent som å snakke formanende til meg sjøl. Jeg skal godt innrømme at jeg ikke mobiliserer den høye, strenge foreldrestemmen.

Senga lokker ikke. Det er sport på tv. Server gutten hva som helst av tv-underholdning med et visst konkurranseelement, og han er fortapt. Plukker kjapt sine favoritter, peker på sannsynlige vinnere, avslører feilslåtte strategier og gir høylytte råd til deltakerne. Enten det er fotballkamp, dart på Eurosport, motorsag-VM fra Lillehammer, Masterchef Australia eller skiskyting, som denne kvelden. Og da er det fullstendig underordnet at det er timer siden konkurransen var avsluttet og avgjort. Repriser er gull, hvis det kan bidra til å utsette tidspunktet for pussing og pysjing.

Seine kvelder i desember er velkjent for alle. Vi henger i stroppen for å få med oss både juleball og andre avslutninger. Mye fest midt i uka. Og enda mindre grunn til å legge seg blir det når håndball-VM er i gang. Vi skal stå mye foran tv-en, 13-åringen og jeg. Hvem har nerver i kroppen til å sitte ned når det virkelig drar seg til? Vi ser ikke på sport hvis vi ikke legger noe i det! Tap og vinn med helt forskjellig sinn. Ikke spør hvor han har det fra.

Heldigvis er det bare 186 dager til fotball-VM i Russland. De ligger to timer før oss, så kamptidspunktene blir ypperlige for oss her hjemme. Men med vinter-OL i Sør-Korea kun 66 dager unna, må vi legge oss i høydetrening rett over nyttår. Døgnrytmen skal få kjørt seg når Pyeongchang er sju og en halv time foran oss.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00