Det bare murrer fra saccosekken når jeg antyder for tredje gang at det er tid for å legge seg. Jeg veit at 13-åringen hører meg, men han velger å ikke la seg påvirke av mine kommentarer om hvor trøtt han blir når han skal opp i morra tidlig. Det er lenge til.

Blikket er godt festa på tv-en. Og å be ham om å skru av, er omtrent som å snakke formanende til meg sjøl. Jeg skal godt innrømme at jeg ikke mobiliserer den høye, strenge foreldrestemmen.

Senga lokker ikke. Det er sport på tv. Server gutten hva som helst av tv-underholdning med et visst konkurranseelement, og han er fortapt. Plukker kjapt sine favoritter, peker på sannsynlige vinnere, avslører feilslåtte strategier og gir høylytte råd til deltakerne. Enten det er fotballkamp, dart på Eurosport, motorsag-VM fra Lillehammer, Masterchef Australia eller skiskyting, som denne kvelden. Og da er det fullstendig underordnet at det er timer siden konkurransen var avsluttet og avgjort. Repriser er gull, hvis det kan bidra til å utsette tidspunktet for pussing og pysjing.

Seine kvelder i desember er velkjent for alle. Vi henger i stroppen for å få med oss både juleball og andre avslutninger. Mye fest midt i uka. Og enda mindre grunn til å legge seg blir det når håndball-VM er i gang. Vi skal stå mye foran tv-en, 13-åringen og jeg. Hvem har nerver i kroppen til å sitte ned når det virkelig drar seg til? Vi ser ikke på sport hvis vi ikke legger noe i det! Tap og vinn med helt forskjellig sinn. Ikke spør hvor han har det fra.

Heldigvis er det bare 186 dager til fotball-VM i Russland. De ligger to timer før oss, så kamptidspunktene blir ypperlige for oss her hjemme. Men med vinter-OL i Sør-Korea kun 66 dager unna, må vi legge oss i høydetrening rett over nyttår. Døgnrytmen skal få kjørt seg når Pyeongchang er sju og en halv time foran oss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.