I det jeg kaster biten som brekker av pølsebrødet ned til anda som svømmer nede ved bryggekanten, kommer det sjølsagt to til. Umiddelbart. Som også vil ha mat. Som god nordmann vil jeg jo at alle skal få en bit, så jeg brekker av litt og kaster ned. De tre nede på overflata har en noe mindre sosialdemokratisk tilnærming. Der er det den sterkestes rett. Og den vinner.

Det er en onsdag godt uti andre halvdelen av august. Sola kjemper tappert mot en ørliten snert av stikkende høstkulde i vinden. Fortsatt er det mulig med bare ei tynn ruta skjorte utenpå T-skjorta. Men vi er på tampen. Jeg kjenner det. Vi er helt på oppløpet. Om litt skal jeg på jobb. Eftasvakt, men før det skal jeg ha middag. Jeg har bestilt, betalt og fått levert en rekespesial. Med løk. Klassisk kombo. Wiener i brød, rekesalat, rå løk. Middag.

Det er mye fint å si om sommer’n i Hamar. I år har jeg vært dårlig på å utnytte byen. Sommer’n kom og sommer’n gikk, og midt mellom der hang jeg etter den som en klesvask i sju sekundmeter. Men det var en ting jeg bestemte meg for at jeg ikke kunne gå høsten i møte uten. Og det var en rekespesial på brygga. En kiosk er først en ordentlig kiosk når det er luke som må skyves opp, og den som står inni der, står der i ei lukt av nytrekte wienerpølser og løk. Og menyen henger på ruta. Da er det en ordentlig kiosk. Det burde stått fredet på veggen. Med riksløve og stempel fra en viktig myndighet. Kanskje fra Riksantikvaren. Noen burde rett og slett kaste seg over den kiosken på brygga og frede den. Frede den og rekespesialen og lukta av løk og pølsevann.

Etter en halv time i sola var pølsa spist og endene borte. Og jeg kunne føle at sommeren 2019 var litt mer komplett. Løkånde til tross.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.