Jepp. Jeg har fyrt med ved i peisen i sommer. Jeg har brutt det nær hellige prinsipp om at ved ikke skal bæres i hus i juni. Så har altså skjedd. Og jeg gremmes litt. For juni er av prinsipp erklært fyringsfri.

Men prinsipper står for fall når den norske sommeren viser seg om den luremusa den alltid har vært. Og da er det kort vei til svovelstikker og gørtørr bjørkeved som knitrer godt uansett hvilket kalenderblad vi er på.

Jeg prøvde med pledd. Da kom katta og la seg oppå, og jeg ble veldig varm der hu lå og duppet av. Men ellers: pinntæla gjennom hele skroget. Får ikke varmen et eneste sted, som Kari Bremnes synger. Så katta fikk pleddet for seg sjøl, mens husbonden raslet med Nitedals. Det føles jo virkelig ikke bra. Telefonen renner over med bilder av kjentfolk med tærne i sanden og Cava i luggen på sørlige strender. Det er jo ikke rart at folk reiser dit. Men jeg vil da for svarte ha meg frabedt all denne strandidyllen når jeg fyrer i ovnen 26. juni.

Terrassesofaen står fortsatt nedpakket og vekkstablet. Vi får se om den kommer ut i år. Den norske sommeren er en fin dag det, for all del. Men som alle andre dager man gleder seg til, går den så fort. Og så er det rakt ut i vedfyring igjen. Nå studerer jeg restplasser til varmere strøk. Hadde egentlig tenkt å droppe det i år.

Men jeg trenger å tine opp såpass at jeg i alle fall greier å bevege meg opp på låven etter mer ved.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.