Jo, jeg glemte selvsagt hele greia, og plutselig var det høst. I år er det annerledes. Jeg skal bli sprek – ikke blek!

Det slo meg plutselig at jeg ikke har vært på treningssenteret siden jeg var i 20-årene (i februar), så det var på høy tid å børste støv av løpeskoene.

Men idet jeg ankom Anker’n, hva skjedde? Jo, de har søren meg bygd om slik at jeg knapt kjente meg igjen. Forfjamset surret jeg opp i andre etasje, bare for å finne noe mye verre: Treningsrommet var fanden meg komplett ommøblert!

Jeg vimset rundt som ei lobotomert ku og lette etter tredemølla – som etter ti minutters jakt viste seg å være det eneste elementet som fortsatt sto på sin gamle plass. Da var jeg så sliten og forvirret at jeg bare dro rett hjem igjen.

Her forleden kjørte jeg til Lillehammer for å gå opp og ned Lysgårdsbakkene. Ikke spør hvorfor; jeg vet jeg har fritidsproblemer. Men: Etter at jeg anla skjegg og lynraske sportsbriller har mange antydet en viss likhet med en av våre største langrennsstjerner.

Aldri før har vel så mange måpende forbipasserende utstrålt 1) «er det Sundby?» og 2) «hvorfor er han i så sjukt dårlig form?». Jeg pustet og peste mens jeg prøvde å signalisere at jo da, det blir gull på femmila i år også.

«Det er helt vanlig å være litt tung i kroppen utenfor sesongen ...»

For å beskytte hodet og nakken hadde jeg på meg en caps. Bak-fram. Dette resulterte i en solbrent halvmåne i pannen, akkurat der hvor capsen har en åpning.

«Bak-fram? Dater du russejenter også?», smalt det spydig fra en kvinnelig venn.

Så da satt jeg der i bunnen av hoppbakken med solstikk, krampe og gnagsår mens jeg trøstedrakk lunken cola og skrev Martin-autografer til tyske turister.

Sommerkroppen får vente til neste år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.