«Det er fint om du passer på huset og vanner litt mens vi er borte», sa Fru Glom med et smil. Herr Glom hadde pakket på bilen. For nærmere fire uker skulle de rømme landet, hagen, verandakassene og de ruvende tomatplantene. Ansvaret for barndomshjemmets beplantning ble elskverdig nok tildelt meg, datteren. Jeg bor tross alt bare noen hundre meter unna.

Det er mulig de siste dagers regnbyger har vasket vekk minnene om den tørre sommeren? Selv vil jeg neppe glemme 2018-ferien med det første. Jeg har vannet og vannet, uten så mye som en dråpes drahjelp fra oven. Tomatplantene har jeg voktet som om det var 300 stadig rødere rubiner som hang til modning. Faktisk har jeg aldri hatt noen mer krevende og ansvarstyngende jobb enn Hagevanning 2018.

Ikke mer risikofylt heller. Vanningsoppdraget rommet blant annet seks blomsterkasser plassert på balkongrekkverket i andreetasje. For å få vann opp dit hadde Herr Glom utviklet en noe Reodor Felgen-aktig løsning: Ned fra balkongen hang et tau med en løkke i enden, som kunne tres rundt Gardena-tuten på hageslangen. Slik skulle den fires opp.

Herr Gloms løsning funket ypperlig, fram til trykket ble for stort og Gardena-tuten, som også hadde som funksjon å stoppe vannstrålen, skvatt av. Jeg sto på balkongen og hadde nesten dratt vannslangen helt opp i det tuten deiset fire meter rett ned og strålen skjøt mot meg. Innen blomstene i de seks balkongkassene hadde fått sin rotbløyte, var også hagevannersken selv søkkende våt.

Apropos balkongkassene: De skal visstnok være «selvvannende». Det er en god spøk!

Herr og Fru Glom er tilbake fra ferie. Jeg er tilbake på jobb. Hverdagen i HA er ikke noe slaraffenliv, og jeg er mitt ansvar bevisst, men du verden: Det kan ikke måle seg med Hagevanning 2018.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.