Det renner ei lita elv fra det stedet på hushjørnet der regnvatnet fra hustaket samles i et rør, går ned langs veggen og renner ut på gardsplassen. Om ikke akkurat elv, så i alle fall en bekk, som har gravd ei et par centimeter djup veit over gardsplassen.

Jeg måler aldri hvor mye regn som detter ned, men jeg kan si såpass at den siste tida har det kommet en god del. Og grusen er vasket bort og en liten canyon i miniatyr – stor nok til at maurene må anstrenge seg for å krysse den – deler gardsplassen mellom ei vest- og østside.

Fra gyngestolen min under takskjegget er det god utsikt over Hamar, Ottestad og Helgøya. Mjøsa er grå som en loslitt kommune, og himmelen virker tung i sessen. Den heng med armene ned over bjørketrea, og virker også å være litt smålei av regnværet.

Der kunne jeg, om livet hadde vært slik, sittet i time etter time og fundert. Nå tillates bare noen minutter av gangen slik ting er akkurat nå, men iblant er det ganske fine minutter. Det er mye god ro i svak gyng.

Katta har fløtt inn på ei sofapute på andre siden av terrassen. Der ligg hu om natta og søv, kjæm inn på mårran for en ganske standardisert frokost med miks av bløtt og tørt, og tasser deretter utat for å ta plass igjen i godstolen. Det er for bløtt for å jakte mus i gras som skulle vøri klypt, men som snart er for tjukt til å passere gjennom den motoriserte skamfereren.

Det står et stativ til ei hengekøye ute på plena, men det er tomt. Selve køya er pakket bort for å unngå mugg og forråtnelse i syntetene.

Og imens fortsetter det å regne. Der den gamle brønnen nedi bakken i fjor var tørr som ville vesten, er det nå grønn sump med alligatorvarsel. Eller gjedde. Enda godt je har et pledd.

LES OGSÅ: Her finner du flere tankefulle God Dag-spalter fra HAs skribenter

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00