På sidelinja står et knippe forbausede sjeler, og aner at noe er på gang. Midt i forvirringen over at de har brukt en grå lørdag for å bivåne tjueto fettberg, går det opp for dem at de endelig kan få valuta for tjuekroningen de brukte på sur kaffe i pausen.

På innbytterbenken, tar treneren umiddelbart all ære for at det under siste kamp av sesongen, endelig er noe som ligner på toppfotball. «Har jeg ikke bedt dere om å gjøre dette siden januar» gauler han så spyttet står. Det ser ut som han har rabies.

Individet med den trange shortsen og bilringer slår en tunnel på tretti meter og nærmer seg faretruende motstanderens sekstenmeter. Den ene midtstopperen ruser ut, men blir liggende igjen med ei pølse i lompe. Dobbel wiener. Potetsalat. Alt på.

På tribunen har de trofaste sliterne glemt hemoroider, høyt blodtrykk og såre føtter. Aner de tiårets mål?

Foran målet gjenstår bare backen og keeperen før den nå slitne teknikeren kan sette ballen i nettet. Backen fyker ut til høyre med ei finte ingen skjønner hvor han har lært. Selv kioskmannen henger ut av luka for å få med seg siste akt.

Mellom to ketsjupflasker ser han at bilringmannen løfter skuddfoten og slipper avtrekkeren. Men energien er lav, det blir bare en fislete tåtut. Som ei snegle triller ballen i stolpen, og ut. Oppe i skogbrynet hviskes det i tretoppene: som en vind.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.