Vi skulle sittet på en kafé, vi. Vi skulle sittet ved et lite, rundt bord, med kaffe og et wienerbrød. Sånn med brune, sprø kanter som det detter flak av. Smørdeig som du blir klissete på fingrene av. Eller kanskje en sånn wienerpekan. Med vaniljeis til. Og svart, tjukk kaffe.

Det kunne vært i Berlin, kanskje. Eller i Roma. På den kafeen der dikteren satt, det henger fortsatt bilde av han på veggen der. Eller. Når jeg tenker meg om. Jeg har vært på den kafeen. Den er varm og dyr og det er altfor mange turister der. Det er mye bedre å velge en i en trang bakgate, en som ikke vet noe om diktere. Med to små runde bord med hvit- og rødrutete duk. Det hadde vært perfekt.

Der kunne vi sittet. Og sett på folk som kom og gikk forbi. Et tenåringspar på scooter, hun med kjole og altfor stor hjelm. De vinglet bortover på brusteinen, han snakket høyt til henne men det så ikke ut som hun fikk med seg alt som ble sagt. En scene fra en hverdag. Observert fra et kafébord.

Og så kom kelneren ut med kaffe og kake, en tynn, lang mann med svarte bukser og hvit skjorte og blokk der han skribler ned en totalsum vi måtte tolke oss fram til for å få betalt. Kaka var god. Kaffen kunne vært enda sterkere for den ene av oss. For den andre var den passe.

Vi skulle sittet mye oftere på kafé, vi. Ved et lite, rundt bord. Som sto ustøtt på underlaget og måtte passes på for at kaffen ikke skulle velte. Og sett på livet. Uten mobiltelefon, kanskje med ei bok. Eller bare vært helt stille. Det er ofte best. Man kan snakke sammen siden. Iblant er det godt å bare være stille. Og fornøyd. Det ligger mye god luksus i det.

Snart er det ferie. Da skal vi sitte på kafé.

LES OGSÅ: Flere av HAs muntre God Dag-spalter finner du samlet på denne siden

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.