Nei da, det er ikke så viktig for meg å gå i lekebutikken.

For et lite øyeblikk der, kan jeg sverge på at tida sto helt stille. I alle fall gjorde vi tre andre familiemedlemmene det. Holdt pusten. Ja, jeg frøys nesten litt på ryggen da 11-, straks 12-åringen, kom med de skjellsettende ordene. Vi visste med én gang at livet vårt aldri blir det samme igjen. Mannen fikk et alvorlig drag over ansiktet – som om voksenlivet plutselig slo inn med ny kraft.

For når lekebutikken velges bort, til fordel for et nerde-besøk på Eplehuset for å sikle på iphoner, smartklokker og nettbrett – og familiens yngste faktisk synes det er å foretrekke, framfor hyllene med svære actionfigurer og nye Star wars-leker … Da er en æra over. Point of no return og livet går inn i enda en ny fase.

Nå har selvfølgelig endringen kommet snikende en stund allerede. Legoen står oftere ubrukt, selv om den fortsatt er framme i stua. Kompiser på besøk kaster seg ikke lenger over bilbaner eller andre leker på rommet, nei, de benker seg kjapt rundt playstation og ber om koden til wifinettverket. Barndommen er kort.

En ting er at det er vemodig. En annen at det setter kreativiteten på prøve når vi på kalenderen i rask rekkefølge står overfor én bursdag, deretter jul, så en bursdag til, før vi kroner det hele med konfirmasjon i mai. Legg til at vi gjerne pålegges å hoste opp gavetips fra tanter, onkler og to par besteforeldre.

Spør du gutta, er svaret enkelt; de ønsker seg penger – så de kan kjøpe flere «skins» i Fortnite, eller spare til nye slalåmski, moped og andre livsfarlige innretninger. Og leker står ikke på ønskelistene.

Toys ’r’ no longer us.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.