Den bråvåknede hockeyinteressen var i ferd med å ta fullstendig overhånd. Vaktplanen på jobb var tilpasset Storhamars finaleoppsett, hun var klar for kveldens kamp, og for virkelig å vise verden at hun nå var blitt en hardbarka supporter, hadde hun gått til anskaffelse av hockeydrakt. Evig gul og blå. Fra topp til tå.

Kveldens match nærmet seg med stormskritt da hun dro den nye drakten ut av plastposen og rakte den fram til sin ikke fullt så hockeyinteresserte mor for framvisning. Moren bredde den utover fanget og rynket brynene:

«Men Syljuåsen, var det ikke han som ga seg i fjor..?», spurte hun med blikket festet på nedre framdel.

Hun skal ha for forsøket.

Vi som en gang trodde at en finale var en finale, har etter sesonger med Storhamar i føringen skjønt at det ikke er sånn. Her er det mye fram og tilbake før vi så mye som nærmer oss noe sluttresultat. Og hvor lenge en hockeykamp varer, har vi også forstått at det ikke er så enkelt å forutse.

Så må dere blodfans bare unnskylde at vi muligens ikke har full koll på spillerstallen. Vi har tross alt en nordmann der borte i Manchester vi forsøker å følge med på samtidig, i disse medgangstider.

Hadde de gått fra vett og forstand der borte i supporterbua? Spørsmålet streifet den hockeyinteresserte datteren i det hun rev til seg drakten og holdt den gule skjorta opp foran seg. Hun pustet lettet ut.

Med «LARRIVÉE» på ryggen, og den lokale entreprenørens logo begrenset til et parti tvers over buken, kunne hun timer senere entre fjøset.

Syljuåsen var ikke å se på isen den kvelden. Ikke Skadsdammen heller.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00