Jeg har snøftet hånlig av disse voksne som knapt klarer å løfte øyelokkene før de har fått i seg minst en liter med kølsvart gugge. Her en søndag la jeg likevel prinsippene til side og gjorde et eksperiment ved å klemme i meg to sånne begre med kaffe fra en av de store kjedene – eller rettere sagt to sånne kaloribomber bestående av uhorvelig mye melk, sukker og karamell. Håpløs nybegynnerkaffe, jeg vet.

Advarslene ble ignorert: «Ikke gjør det, Christian! Alle junkies har startet med en uskyldig caramel macchiato! Vegen til sterkere stoffer er farlig kort. Vær forsiktig nå!!»

Effekten lot ikke vente på seg: I løpet av minutter ble jeg så gira og nervøs at jeg ikke klarte å sitte stille. Jeg skulle egentlig på butikken, men da jeg først hadde kommet meg inn i bilen, så måtte jeg bare kjøre og kjøre mens jeg ventet på at pulsen skulle synke under 190. Butikkene forsvant i bakspeilet; jeg var for skjelven til å stoppe.

Skaden hadde allerede skjedd: I forrige uke var abstinensene så store at jeg for første gang måtte benytte meg av kaffemaskinen på jobb. Plutselig skrev jeg dobbelt så fort som før. Hurra! Jammen ble det ikke enda en kopp. Og enda en. Kaffekaffekaffe!

Nå har jeg begynt å bruke det mørke internettet til å søke etter brukerutstyr i form av presskanner og kopper med vittige kaffeordspill. Er jeg helt på kjøret? Det kan virke sånn.

Er det for sent å gi seg mens leken er god? Mandag prøvde jeg å starte dagen uten kaffe. Det endte med at jeg sovnet i dusjen. 15 minutter senere våknet jeg av iskaldt vann og dundrende hodepine.

Eneste løsning: Kaffe. SVART.

Jeg har tapt. Livet blir aldri mer det samme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.