I den tiden var jeg ikke så opptatt av hva som skulle skje i framtiden og hva det skulle bli av meg. Det aller viktigste var heller hvordan jeg ikke skulle bli.

På en del felt skulle jeg ikke bli som min egen far.

Jeg skulle ikke stoppe å høre på ny musikk og bite meg fast i mine barndomshelter. Jeg skulle oppsøke platebutikker (dette var før Spotify var påtenkt) og være åpen for det nye. Jeg skulle vise interesse for hva mine egne ungdommer engang skulle høre på.

En rask titt på min egen Spotify-konto avdekker at jeg ble som min far: De mest spilte artistene er Guns n’ Roses, Iron Maiden, Pink Floyd og David Bowie. Det stoppet opp også for meg. Musikken ungdommen hører på, og som jeg må tvangslytte på i bilen, er knapt musikk i mine ører. jeg ble akkurat sånn.

Når jeg ble stor skulle jeg ikke bli en sånn pappa som skulle tulle med sine egne barn når de hadde besøk av sine venner. Det plaget livet av meg da min far kom inn i kjellerstuen og gjorde sine ablegøyer. Jeg har blitt lik.

Jeg skulle heller ikke bli en person som mente at det meste var bedre før. Ikke en som snakket om snøen som falt i fjor eller klaget over nymotens inntog og ungdommelige trender.

Stadig tar jeg meg selv i at jeg belærer mine små om hvordan vi klarte oss da vi var små. Hvor mange trær vi klatret og hvor rikt liv vi hadde uten PlayStation og apper på mobiltelefoner.

Sånn ble det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.