Havet gir og havet tar, men den lille putten Mjøsa kan vel ei skremme noen engang?

Slik tenker nok mange, og i et område med stor andel av etniske landkrabber kan det være et særdeles lite gunstig tankesett.

På en holme utenfor Helgøya var idyllen som en dårlig klisjé. Teltene og ølkorkene var slått opp, maten var grillet på bålet og fortært, ungene var jaget til sengs og der ute lå den lille Askeladden-båten og skvulpet fornøyelig i det som da bare var antydninger til bølger.

Båteieren hadde av en eller annen grunn fått for seg at han ville fortøye med dregg og verken han eller undertegnede siddis som brukte konfirmasjonspengene sine på båt, reagerte på dette, selv om den sto der med baken rett ut mot åpen sjø.

Den kunne jo kanskje heller dras på land for natta, men det er jo kult å ligge på dregg da.

Klokken 02.00 om natta ble jeg brutalt vekket av båteier. Det hadde blåst voldsomt opp og den vesle Askeladden lå ikke fredelig lengre, men var blitt et offer for en gryte av sinna sjø som filleristet den, kastet den inn mot steiner og fylte den med stadige liter med vann.

Det var nære på den sank den natta. Dreggen måtte kuttes. Båten for utover med eieren i og med motor som ikke ville starte, og undertegnende, kun i ført bokser, fikk årets første bad da jeg desperat hang meg på baugen for å unngå at den skulle tippe under akterut.

Etter to timers jobbing fikk vi dratt den på land og i et lite øyeblikk satt vi der som to stolte menn som hadde slåss og vunnet mot naturen. Mot mektige Mjøsa.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00