Havet gir og havet tar, men den lille putten Mjøsa kan vel ei skremme noen engang?

Slik tenker nok mange, og i et område med stor andel av etniske landkrabber kan det være et særdeles lite gunstig tankesett.

På en holme utenfor Helgøya var idyllen som en dårlig klisjé. Teltene og ølkorkene var slått opp, maten var grillet på bålet og fortært, ungene var jaget til sengs og der ute lå den lille Askeladden-båten og skvulpet fornøyelig i det som da bare var antydninger til bølger.

Båteieren hadde av en eller annen grunn fått for seg at han ville fortøye med dregg og verken han eller undertegnede siddis som brukte konfirmasjonspengene sine på båt, reagerte på dette, selv om den sto der med baken rett ut mot åpen sjø.

Den kunne jo kanskje heller dras på land for natta, men det er jo kult å ligge på dregg da.

Klokken 02.00 om natta ble jeg brutalt vekket av båteier. Det hadde blåst voldsomt opp og den vesle Askeladden lå ikke fredelig lengre, men var blitt et offer for en gryte av sinna sjø som filleristet den, kastet den inn mot steiner og fylte den med stadige liter med vann.

Det var nære på den sank den natta. Dreggen måtte kuttes. Båten for utover med eieren i og med motor som ikke ville starte, og undertegnende, kun i ført bokser, fikk årets første bad da jeg desperat hang meg på baugen for å unngå at den skulle tippe under akterut.

Etter to timers jobbing fikk vi dratt den på land og i et lite øyeblikk satt vi der som to stolte menn som hadde slåss og vunnet mot naturen. Mot mektige Mjøsa.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.